Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Kolorowa sałatka z świeżych warzyw z dodatkiem kabanosów i mozarelli. Świetnie smakuje na kolację ale i na spotkanie z przyjaciółmi lub drugie śniadanie w pracy:)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 589
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 43
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 43
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 349
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 589
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 43
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 43
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 349
Składniki
Olej /możemy wykorzystać olej po suszonych pomidorach/ mieszamy z sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, drobno posiekanym lubczykiem i natką pietruszki i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przygotowany sos odstawiamy. Paprykę kroimy w kostkę a rzodkiewkę w plasterki lub ćwiartki. Kabanosy /najlepiej z dodatkiem chili/ i korniszonki kroimy w 0,5-1 cm kawałki. Do przygotowanych warzyw dodajemy pomidory koktajlowe i wszystko mieszamy. Salaterkę wykładamy rwaną na kawałki sałatą. Na nią przekładamy przygotowaną sałatkę warzywną a na niej małe kulki mozarelli. Całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem.