Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co prawda sezon na kapustę kwaszoną powoli mija, ale ta surówka smakuje cały rok - bomba witaminowa. Ot co...
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 322
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 322
Składniki
Kapustę kwaszoną pokroić na mniejsze kawałki, paprykę i cebulę pokroić w kostkę, marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce na wiórki, natkę posiekać - wszystkie składniki wrzucić do miski, wymieszać.
Do słoika wlać ocet balsamiczny i 4 łyżki przegotowanej wody, dodać cukier puder, pieprz. Energicznie wstrząsać, by powstała jednolita mieszanina. Następnie dolać oliwę z oliwek i ponownie wstrząsać, by powstała tym razem emulsja.
Na pół godziny przed podaniem wlać sos do surówki, wymieszać i ew. dosolić - ostrożnie, bo kapusta może być już wystarczająco słona; opcjonalnie można dodać szczyptę czubrycy. Surówka pasuje i do ryby i do mięs, nawet do blinów - jeśli ktoś lubi "na słono".