Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-07-2015
Propozycja na lekką, prostą i szybką w przygotowaniu sałatkę z pomidorów, sałaty masłowej i natki pietruszki, otuloną sosem czosnkowo - cyrtynowym. Sałatka świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub jako zdrowa, samodzielna przekąska :)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 600
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 51
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 363
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 600
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 51
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 363
Składniki
Na początku przygotowujemy sos: Do miseczki dodajemy ciepłą wodę i rozpuszczamy w niej cukier brzozowy*, a następnie dodajemy olej rzepakowy (tłoczony na zimno), sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem. * dodajemy tyle cukru, aby w całości wyczuwalna była nuta słodyczy
Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki, pomidora kroimy w kostkę lub półćwiartki, a natkę pietruszki siekamy. Wszystko przekładamy do miseczki, zalewamy sosem, mieszamy i gotowe! Życzę smacznego! :)