Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną, szybką i błyskawiczną w przygotowaniu mizerię z dodatkiem zielonego sosu jogurtowego z koperkiem. Smaku całości dodaje intensywna nuta czosnku oraz świeżego szczypiorku.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 568
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 37
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 71
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 568
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 37
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 71
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Składniki
Ogórki obieramy, kroimy w plastry, oprószamy je solą i odstawiamy aby puściły sok. W międzyczasie przygotowujemy zielony sos: Do naczynia dodajemy jogurt naturalny, posiekany koper, ząbek czosnku, cukier brzozowy, sok z cytryny dla smaku i szczyptę soli. Wszystko miksujemy na gładką masę do momentu, aż sos nabierze delikatnie zielonego koloru. Ogórki odciskamy z nadmiaru wody, dodajemy posiekany drobno szczypiorek, zalewamy wszystko przygotowanym sosem i gotowe! :) Życzę smacznego! :)