Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły ci się śniadania złożone z kanapek, wcale nie musisz radykalnie zmieniać składników swojego menu! Po prostu zaserwuj je w inny sposób. Pokrój twaróg i warzywa, które zwykle nakładasz na plastrami na chleb. Wrzuć je do miski i dołóż ulubione serki. Możesz też ułożyć wszystkie składniki warstwowo. Użyj różnokolorowych warzyw – dzięki temu sałatka Kamerdyner będzie prezentować się pięknie na stole.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 569
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 337
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 569
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 337
Składniki
Pokrój ser sałatkowy w kostkę. Serek wiejski oddziel od śmietanki (nie wylewaj jej!).
Umyj wszystkie warzywa. Z papryk usuń gniazda nasienne i pokrój je na niewielkie kawałki. Odetnij liście i ogonki rzodkiewek. Pokrój rzodkiewki i pomidorki koktajlowe na plasterki. Ogórek pokrój najpierw w słupki, a następnie także na plasterki.
Wymieszaj wszystkie warzywa i sery. Możesz też ułożyć je warstwami. Jeśli chcesz pomieszać składniki, na tym etapie dodaj posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek.
Połącz śmietankę z serka z jogurtem. Dodaj do sosu przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i sok z cytryny. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Zalej sosem składniki sałatki i jeszcze raz krótko wymieszaj. Jeśli przygotowujesz sałatkę warstwową, zalej ją sosem i oprósz z wierzchu posiekaną natką pietruszki i szczypiorkiem. Podawaj ze świeżym pieczywem.