Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczną sałatkę nicejską możesz urozmaicić dodając do niej pieczonego łososia. To doskonała propozycja na lekki i zdrowy obiad. Taki posiłek idealnie sprawdzi się dla osób, które chcą zgubić zbędne kilogramy.
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 483
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 483
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Składniki
Zacznij od umycia i osuszenia łososia, następnie dopraw go solą i pieprzem i upiecz w piekarniku na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zajmie to od 15 do 20 minut w zależności od grubości kawałka. Jajka ugotuj na twardo i podziel na ćwiartki.
W międzyczasie umyj pomidorki koktajlowe, a następnie pokrój je na pół. Cebulę czerwoną drobno poszatkuj, ogórka umyj, obierz i pokrój w kostkę. Oliwki odsącz z zalewy. Do miski wrzuć mix sałat i dorzuć wszystkie warzywa. Dodaj jajka oraz przestygniętego łososia, którego uprzedni podzielisz na małe kawałki.
W miseczce zmieszaj oliwę z oliwek, musztardy, sok z cytryny oraz sól i pieprz. Wymieszaj wszystko i dodaj do sałaty.