Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka sałatka, łatwa w modyfikacji. Można podawać z pieczywem, ryżem, kaszą lub samodzielnie.
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 483
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 92
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 483
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 92
Składniki
Kurczaka pokroić w paski lub na mniejsze kawałki, zamarynować i odstawić do lodówki. W razie braku czasu, można go przyrządzić od razu. Po zamarynowaniu, grillować przez kilka minut na specjalnej patelni lub grillu elektrycznym, ewentualnie ugotować na parze lub upiec.
Mango i awokado pokroić w kostkę, dodać rozdrobnioną sałatę. Cebulę pokroić w piórka, papryczkę chilli przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, posiekać i również dodać do sałatki. Składniki dressingu dokładnie wymieszać i polać nim sałatkę.
Podzielić sałatkę na dwa talerze, na każdej porcji rozłożyć lekko ostudzone mięso. Polecam posypać sałatkę pestkami dyni, płatkami migdałowymi lub posiekanymi orzechami włoskimi.