Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.
Dzisiaj podaję Wam przepis na pyszne śledzie ( matiasy ) w sosie , które wymy...
Odsłon: 9
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20272
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 27
Dzisiaj podaję Wam przepis na pyszne śledzie ( matiasy ) w sosie , które wymy...
Odsłon: 9
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20272
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 27
Składniki
Patelnię rozgrzewamy i na suchą (nie polewamy żadnym tłuszczem) wrzucamy ziarna słonecznika. Prażymy kilka minut ciągle mieszając aż się zezłocą. Musimy uważać żeby ich nie przypalić. Odstawiamy do wystygnięcia. Ogórka obieraczką do jarzyn kroimy w długie plastry pozostawiając wewnętrzną cześć zawierającą pestki i dużą ilość wody. Rzodkiewki myjemy i kroimy w ćwiartki. Przygotowujemy dresing: Imbir ścieramy na drobnej tarce, łączymy z miodem, sosem sojowym i oliwą. Z plastrów ogórka formujemy kopczyk, układamy rzodkiewki, polewamy dresingiem i posypujemy uprażonym słonecznikiem.