Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka składników i smaczna surówka do obiadu w mig gotowa. Myślę, że z taką surówką każde danie obiadowe będzie smakowało lepiej.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 592
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 352
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 592
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 352
Składniki
Kapustę czerwoną obierz z wierzchnich liści, następnie drobno poszatkuj nożem. Ja jestem bardzo wygodna i jeśli tylko mogę wspomagam się odpowiednim sprzętem w kuchni. Kapustę rozdrobniłam przy pomocy malaksera. W tym samym malakserze starłam przy pomocy tarczy marchewkę i jabłko. Do miski wrzuć poszatkowaną kapustę i wsyp 1 – 2 szczypty soli, następnie wygnieć dobrze dłońmi, ja ten krok pominęłam, ponieważ kapustę poszatkował mi malakser dość drobno. Marchewkę i jabłko obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki, następnie skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj dokładnie kapustę z marchewką i jabłkiem. W osobnej małej miseczce wymieszaj ze sobą dokładnie jogurt naturalny, majonez, chrzan, musztardę. Dopraw do smaku pieprzem prawdziwym mielonym oraz cukrem. Sos wymieszaj i polej nim surówkę, całość dokładnie wymieszaj ze sobą. Na sam koniec dodaj posiekaną zieleninkę i tutaj już wedle gustu i smaku, ja dodałam koperek. Świetnie również sprawdzi się posiekana natka pietruszki. Tak przygotowaną surówkę przełóż do salaterki, przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki, żeby smaki się przegryzły. Smacznego!!!