Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa do zrobienia, smaczna i zdrowa surówka obiadowa, pasująca do większość dań mięsnych.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 574
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 339
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 574
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 339
Składniki
Kapustę starłam na tarce na grubych oczkach. Posoliłam ją i odstawiłam na 15 minut. Dzięki temu kapusta zmięknie. Jeśli używamy młodej kapusty, to nie jest to konieczne. Kukurydzę konserwową odsączyłam na sicie z zalewy. Pora drobno pokroiłam. Użyłam jasnozielonej części pora (tej pośredniej między białą częścią a zielonymi liśćmi). Jabłko obrałam, usunęłam gniazdo nasienne i starłam je na tarce na grubych oczkach. Wszystkie wymienione składniki przełożyłam do miski. Dodałam posiekany koperek, olej, sok z cytryny i cukier. Przyprawiłam solą i pieprzem i dokładnie wszystko wymieszałam. Surówkę można podawać od razu, lub schłodzić dodatkowo w lodówce. Taka surówka to idealny dodatek do dań mięsnych, lub samodzielna przekąska.