Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaki, bazyliowe pesto i szparagi.....
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 537
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1847
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1169
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 133
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 100
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 537
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1847
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1169
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 133
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 100
Składniki
Ziemniaki obrać ze skórki, większe sztuki pokroić na połówki, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić.
Szparagi oczyścić, usunąć zdrewniałe końcówki. W garnku zagotować lekko osoloną wodę, wrzucić szparagi, gotować 4-5 minut. Odcedzić, ostudzić, pokroić na kawałki.
Wszystkie składniki pesto wrzucić do pojemnika blendera (odłożyć po pół łyżki parmezanu i orzeszków pinii), zmiksować.
Ziemniaki wymieszać z pesto. Na talerze rozłożyć liście sałat, ziemniaki i kawałki szparagów. Posypać pozostałym parmezanem i orzeszkami piniowymi.