Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na słodkie śniadanie lub podwieczorek - puszysty omlet z jabłkiem. Tylko15 minut roboty i gotowe. Omlet przed podaniem możecie oprószyć cukrem pudrem lub podać w towarzystwie jogurtu naturalnego i cynamonu. Przypadnie do gustu zarówno małym, jak i dużym.
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 24
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23696
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20265
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 24
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23696
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20265
Składniki
Do miski wbić jajko, dodać mąkę, mleko, proszek do pieczenia i cukier. Składniki wymieszać widelcem.
Jabłko obrać, pokroić na paski lub w kostkę i dorzucić do ciasta.
Omleta z jabłkami smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną masła klarowanego. Kiedy omlet od góry się zetnie, przewrócić go na drugą stronę i jeszcze chwilę podpiec na wolnym ogniu.
Przed podaniem omleta oprósz cukrem pudrem. Podawaj z ulubionymi dodatkami.