Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki dla niejadków.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10534
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 901
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4915
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10534
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 901
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4915
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Składniki
Sposób przygotowania Wykonanie: Mleko zagotować i do gotującego się wsypać mąkę i mieszać bardzo sprawnie aby nie było grudek. Gdy masa będzie odstawać od brzegów, ostudzić i nadal przez chwilę mieszać. Wbić jaja, wsypać 15 dag utartego sera i soli do smaku-wyrobić. Odstawić na chwilę w chłodne miejsce, następnie formować placuszki i kłaść na natłuszczoną blachę. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 20 minut w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu posypać placuszki resztą sera