Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki cukiniowe z chrupiącym boczkiem i cebulką. Pyszne sezonowe śniadanko lub wczesna kolacja. Teraz są najlepsze.
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 564
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1638
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2411
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 564
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1638
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2411
Składniki
Boczek i obrane szalotki pokroić w kostkę i przesmażyć na patelni, do lekkiego przyrumienienia. Cukinię zetrzeć na dużych oczkach tarki, bezpośrednio na sitko. Posypać odrobiną soli i odstawić na 10-15 minut. Potem cukinię odcisnąć, przełożyć do miski. Dodać boczek z cebulką, jajka, mąkę, doprawić solą, pieprzem, wymieszać. Placki smażyć na rozgrzanej patelni z olejem do przyrumienienia.