Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i łatwe w przygotowaniu
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 65
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 57
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 340
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 167
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 423
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 65
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 57
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 340
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 167
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 423
Składniki
Zsiadłe mleko przelej do głebokiej miski i roztrzep dokładnie widelcem z proszkiem do pieczenia i całym jajkiem. Do mleka stopniowo wsypuj mąkę (najlepiej gryczną), aż ciasto uzyska konsystencje gęstego kremu. Gotowe odstaw na 20 minut.
W tym czasie w głębokiej patelni rozgrzej olej i na gorący nakładaj łyżką porcje ciasta. Placuszki smaz na złoto z obu stron (uważając by się nie przypaliły). Usmażone odsącz z tłuszczu wkładając je na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Jeszcze ciepłe plasuszki udekoruj rulonikami z plastrów łososia, cząstkami cytryn i koperkiem.