Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe bułeczki cynamonowe na oleju, zachwycą Waszych gości.
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 86
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 78
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 678
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 247
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 771
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 86
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 78
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 678
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 247
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 771
Składniki
Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, pozostawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać dodać sól, ciepłe mleko, żółtka ubite z cukrem , olej. , cukier waniliowy i wyrośnięte drożdże. Ciasto wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na kilka prostokątów. Ciasto wysmarować rozmąconym białkiem z odrobiną cukru , następnie posypać cynamonem zmieszanym z cukrem. Zwinąć w rulon , przeciąć na pół, zostawiając jeden brzeg nienacięty . Następnie zwijamy połówki ciasta. Zwinięte ciasto formujemy w okrąg , i delikatnie maskujemy łączenie . Przekładamy na blaszkę z papierem do pieczenia , jak podrośnie pieczemy w 180 C.