Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Aksamitny pasztet z gęsi z ziołami"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 26
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 26
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Składniki
Gęś oczyścić, podzielić na kawałki, włożyć do garnka, zalać wodą (5 l), dodać 5 liści laurowych, 10 sztuk ziela angielskiego, obrane warzywa, opalone cebule, doprawić, gotować 2 godz.
Boczek zemleć, łyżkę masy wysmażyć. Na tłuszczu obsmażyć wątróbkę, dodać obrane i pokrojone jabłka, wystudzić.
Wywar przecedzić. W 1/2 l namoczyć kajzerki. Gęsinę oddzielić od kości, zemleć z odciśniętymi bułkami, ugotowanymi warzywami i wątróbką, wymieszać z surowym boczkiem i jajkami, przyprawić. Masę przełożyć do keksówek wysmarowanych tłuszczem i obsypanych tartą bułką. Piec 1 godz. w 180oC.
ok. 200 minut
Wątróbkę przed smażeniem dokładnie oczyść z błon. Warto też moczyć ją przez godzinę w mleku, będzie delikatna w smaku.Źródło: Twoje Imperium