Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Aromatyczny schab"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4810
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5256
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4810
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5256
Składniki
Schab oczyść, umyj i osusz.
Do garnka wlej wodę, dodaj wszystkie przyprawy oprócz soli. Doprowadź do wrzenia i gotuj 5-8 minut. Lekko ostudź, po czym wsyp sól do peklowania i wymieszaj.
Do zimnej zalewy włóż schab, przykryj garnek i wstaw go do lodówki na 5 dni. Każdego dnia odwracaj mięso na drugą stronę.
Natrzyj schab panierką. Piecz 90 minut w piekarniku rozgrzanym do 100°C. Wyjmij dopiero po ostygnięciu.
Jedna porcja: 0,50 zł ? : 150 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 50Źródło: Super TV