Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i to jest to! Do tego dobry chleb i „dżem” musztardowy <3
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 355
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1448
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 944
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 104
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 84
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 355
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1448
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 944
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 104
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 84
Składniki
Z boczku wykrawamy skórę. Równamy od strony mięsa. I oczywiście nasze kizie mizie szczęśliwe były z tegoż „równania”. Długość i szerokość zależna jest od rodzaju szynkowaru. Boczek nakłuwamy, nacieramy solą wymieszaną z czosnkiem. Marynujemy przez całą noc. Zwijamy, przekładamy do szynkowaru. Gotujemy 80 minut w 80°C. Studzimy.