Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki schabowe z papryką"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 556
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 25
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 62
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 19
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 307
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 556
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 25
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 62
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 19
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 307
Składniki
Strąki papryki umyj i osusz. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C.
Piecz ok. 30 min, w połowie czasu strąki przewróć na drugą stronę, aby równomiernie się upiekły.
Gorącą paprykę przełóż do miski i szczelnie przykryj folią spożywczą lub włóż do foliowej torebki. Odłóż na 10-15 minut. Po tym czasie przekrój, usuń gniazda nasienne oraz skórkę.
Szpinak starannie opłucz pod bieżącą wodą. Zblanszuj we wrzącej wodzie (ok. 20 sekund), osącz. Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry. Każdy plaster przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem.
Na każdym kawałku mięsa ułóż połówkę papryki oraz listki szpinaku. Zwiń ciasno w roladki lub zepnij wykałaczkami. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i obsmaż roladki.
Żaroodporne naczynie posmaruj pozostałym olejem. Ułóż w nim roladki. Piecz ok. 30 min w temp. 180°C.
Rada: Pieczoną paprykę zamarynuj, będzie idealna jako przekąska lub dodatek do obiadu. 6 upieczonych papryk pokrój w pasy i włóż do słoików. Do każdego słoika włóż po 2 ząbki czosnku.
W garnku zagotuj 200 ml wody oraz octu balsamicznego z 3 łyżkami miodu. Gorącym płynem zalej papryki. Słoiki zakręć, zapasteryzuj.
60 minut. Porcja: 280 kilokalorii.
Fot.: Getty Images (3)Źródło: Świat i Ludzie