Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki ze schabu"
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 564
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1636
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2407
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 564
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1636
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2407
Składniki
Schab umyj, wysusz ręcz nikiem kuchennym, po czym oczyść z błonek i pokrój na cienkie plastry. Rozbij je delikatnie tłuczkiem, natrzyj solą i ziołowym pieprzem.
Przebraną i opłukaną fasolkę szparagową ugotuj w osolonej wodzie z kostką rosołową.
Natkę pietruszki drobno posiekaj.
Na każdym plastrze schabu ułóż po plastrze szynki, garść fasolki i natkę.
Zwiń mięso z nadzieniem w roladki i zapanieruj w jajku oraz bułce tartej.
Usmaż schab na rozgrzanym oleju. Podawaj z młodymi ziemniaczkami i sałatką.
Czas przygotowania: 35 min Ilość kalorii na 1 porcję: 370 Stopień trudności: średnie
<strong>Tatiana Lewandowska ze Świecia</strong>Źródło: Telemax