Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupa z kalafiorem i kluseczkami którą zrobimy bardzo szybko. Dobrze jest mieć wcześniej ugotowany albo zamrożony wywar, wtedy zupa jest lepsza.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 569
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 337
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 569
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 337
Składniki
Marchewkę obieram i kroję na plasterki, seler ścieram na tarce, por kroję drobno, kalafior dzielę na różyczki.Do garnka wlewam bulion, wrzucam warzywa wszystkie za wyjątkiem kalafiora, dodaję liść, ziele i gotuje 10 minut. Dodaje kalafior i gotuję dalej 5 minut. Mąkę, sól, jajko przekładam do miski i mieszam. W drugim garnku gotuję wodę i wlewam ciasto cienkim strumieniem przez widelec. Mieszam i gotuję 2-3 minuty od wypłynięcia. Kluski przekładam do zupy, doprawiam,solą, pieprzem, śmietaną, dodaję koper, natkę.