Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 563
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 330
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 563
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 330
Składniki
Pory dokładnie oczyścić, umyć, odciąć ciemnozielone części i cienko je pokroić. W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej pory. Ziemniaki obrać i pokroić na nieduże kawałki, dodać do porów, gdy te się zarumienią. Smażyć razem około minutę. Wlać 1 i 1/2 litra wrzątku, dodać kostki rosołowe. Gotować przez 25 minut, od czasu do czasu mieszając. W tym czasie przygotować grzanki. Bułkę pokroić w drobną kostkę i zrumienić nieco na suchej patelni. Zupę zdjąć z ognia i zmiksować. Doprawić do smaku i jeszcze raz zagotować. Posypać tartym parmezanem. Krem oraz grzanki podawać osobno.