Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealna zupa na mroźne dni - smaczna, zdrowa i rozgrzewająca. Taki jest właśnie krem z pieczarek z chili i natką pietruszki. Dostarcza witamin i minerałów organizmowi, a przy okazji jest po prostu przepyszny. Prosty przepis na zupę z pieczarek naprawdę warto wypróbować.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 106
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 46
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 106
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 46
Składniki
W garnku zagotuj bulion.
Wszystkie warzywa, oprócz pieczarek, obierz i pokrój w kostkę.
Pieczarki obierz i pokrój w plastry. Wszystkie warzywa wrzuć do garnka. Gotuj je, aż zmiękną (ok. godzinę).
Zdejmij garnek z ognia. Dopraw chili, wsyp poszatkowaną natkę pietruszki i serek mascarpone. Dokładnie zmiksuj, aż do gładkiej konsystencji.
Przypraw zupę krem solą i pieprzem, według uznania. Krem z pieczarek podaj z grzankami lub makaronem i udekoruj świeżą natką.