Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoska zupa z fasolą i makaronem"
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 734
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 89
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 79
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 261
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 822
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 734
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 89
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 79
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 261
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 822
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy na półplasterki, a czosnek rozdrabniamy. Marchew oraz seler obieramy i kroimy na plasterki. Cukinię kroimy na pół, a następnie na półplasterki. Świeży rozmaryn i oregano myjemy, osuszamy i drobno siekamy.
Do garnka wlewamy oliwę i podgrzewamy. Dodajemy czosnek i cebulę – chwilę smażymy. Wkładamy marchew, seler oraz cukinię. Dodajemy przecier pomidorowy. Wlewamy 750 ml wody, dokładamy pomidory z puszki i przyprawę warzywną. Gotujemy ok. 10 minut. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i odsączoną z zalewy fasolę. Gotujemy. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem.
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 2 zł.
Wartość odżywcza porcji 407 kcal Białko 15 g/Tłuszcz 6 g/Węglowodany 67 g.Źródło: Rewia