Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z lepszych zimowych zup!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 578
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 578
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Składniki
Fasolę namoczyłam na noc. Potem wstawiłam ją do garnka z boczkiem, zielem, liściem i łyżeczką kuminu. Gotowałam godzinę.
Dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki i w kosteczkę warzywa. Gotowałam do miękkości- z ponownym zagotowaniem zupy potrwa to około 30 minut.
Zagęszczanie: Odjęłam część zupy i zmalaksowałam- zupa będzie kremowa i gęsta. Doprawiłam majerankiem, solą i pieprzem. Część boczku skroiłam i dodałam do zupy, resztę można zjeść jeszcze ciepłą na kanapkach.
Smacznego :)