Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa krewetkowa z chorizo"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10541
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 905
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4920
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 844
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10541
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 905
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4920
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 844
Składniki
??Krewetki obierz z pancerzy i umyj. Głowy oraz skorupy zalej bulionem warzywnym i gotuj na małym ogniu około 15 minut.
??Na mocno rozgrzanej oliwie z oliwek zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany seler naciowy. Dołóż paprykę pociętą w paski i pomidory – w kostkę.
Patelnię przykryj pokrywą i duś warzywa około 8 minut.
Przełóż je do przecedzonego wywaru, po czym dolej kieliszek wina. Dorzuć pokrojone w kostkę chorizo oraz wsyp szczyptę szafranu. Doprowadź całość do wrzenia i gotuj jeszcze kwadrans.
Na koniec zanurz w zupie krewetki i dopraw ją solą, pieprzem oraz cytryną. Danie posyp natką pietruszki.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: średniŹródło: Telemax