Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-11-2012
Wspaniały smak, idealna na zimne wieczory
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Składniki
Paprykę przekroić, oczyścić, ułożyć na wyłożonej pergaminem blaszce. Piec ok 7 min. w temp 200 C. aż pojawią się pęcherzyki. Po wystygnięciu obrać ze skóry, pokroić w kostkę.
W garnku na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę, dodać posiekany czosnek, wlać bulion, doprowadzić do wrzenia. Dodać paprykę i majeranek, gotować 25 minut. Zupę zmiksować, wlać śmietanę i sok z cytryny, podgrzać. Doprawić solą i pieprzem cayenne.
Serek utrzeć z jajkiem, mąką, przyprawami, dodać koperek, wymieszać. Uformować małe pulpety, i wrzuć do gotującej się wody na 3-4 minuty. Pulpeciki osączyć, nałożyć do miseczek, zalać gorącą zupą. Smacznego