Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Bardzo szybka, domowa zupa dla zabieganych"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 102
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3340
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1192
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 102
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3340
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1192
Składniki
Włoszczyznę myjemy, obieramy i zalewamy zimną wodą, doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy kostki rosołowe (jedna kostka na 0/5 litra wody), gotujemy pod przykryciem aż warzywa będą miękkie. Następnie wlewamy cały sok pomidorowy, i jeszcze chwilkę gotujemy. Zupę zaprawiamy śmietaną i mąką. Podajemy z ulubionym makaronem i łyżką gęstej śmietany.