420. odcinek "Ewa Gotuje"
Sezon grillowy Ewa zainaugurowała... treningiem w ogrodzie – z hantlami oraz na ławeczce. W kuchni przygotowała zupę krem z liści botwinki. Pokazała też, jak zamarynować młode buraczki. Na danie główne zaproponowała dietetyczne kotlety mielone z łopatki wieprzowej i kaczej piersi, pieczone na rozgrzanej płycie bez grama tłuszczu i podane z sałatką na bazie roszponki. Deser będzie na zimno, autorka programu przygotuje piankę z truskawkami.
Polecane artykuły
Groch to bardzo wartościowy i sycący składnik, który sprawdza się w wielu różnych daniach. Aby dobrze smakował, należy go odpowiednio ugotować. W j...
Zioła w kuchni sprawiają, że nasze dania są nie tylko pyszniejsze, ale również zdrowsze. Aż chce się zanurzyć nos w talerz, gdy znajduje się na nim...
To prawda, że podróże kształcą. Dotyczy to nie tylko poznawania zwyczajów czy zabytków, ale też kuchni. Niektóre z nich są tak odmienne od naszej,...
Maj to miesiąc, kiedy rozpoczynamy sezon grillowy, to właśnie teraz poszukujemy nowych i sprawdzonych przepisów na dania i przekąski z rusztu, któr...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 80
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 85
Jedna z najlepszych szarlotek
- Wielkanoc
- Impreza
- Walentynki
- Komunia
- Polska
- Wegetariańskie
- Owoce
- Jabłka
- Nabiał
- Przyprawy
- Cynamon
- Ciasta
Odsłon: 266