Jamie Oliver: Superfood na co dzień

Pięknie wydana, nowatorska książka Jamiego Olivera, inspirowana sposobem życia i odżywiania się ludzi w nierzadko bardzo odległych zakątkach globu, gdzie żyje się zdrowo, długo i jest się szczęśliwym. Po raz pierwszy zdjęcia do książki robił sam Jamie Oliver.

Superfood - najnowszy trend żywieniowo-kulinarny. Superfood - produkty o bardzo wysokiej wartości odżywczej, często wielokrotnie przewyższającej inne artykuły spożywcze; zawierają mnóstwo witamin, składników mineralnych, substancji bioaktywnych, enzymów i aminokwasów. To żywność naturalna, nieprzetworzona. Superfood to zarówno rodzimy czosnek, jak i egzotyczne jagody goji.

 

  • Książka na 40 urodziny Olivera, który osobiście przekonał się, jak zmiana nawyków żywieniowych wpływa na jego zdrowie i samopoczucie - przemiana Olivera naprawdę robi wrażenie!
  • Książce towarzyszy największa kampania Olivera od 10 lat, która ma zachęcić każdego, by lepiej jeść, lepiej się czuć i lepiej wyglądać.
  • To NIE JEST książka o diecie!
  • Naczelne założenie przepisów: zdrowe jedzenie nie może być trudne, nudne ani mdłe!
  • To nowe, uniwersalne, inspirujące podejście, jak na co dzień jeść zdrowo stosując proste, realne kroki.
  • Ponad 100 różnorodnych, smacznych, kolorowych, właściwie zbilansowanych, łatwych do przygotowania zdrowych posiłków.
  • Śniadania, obiady i kolacje oraz przekąski i napoje, również przepisy na dania na wynos.
  • Dowolne dzienne menu ma mniej kalorii niż zaleca się dziennie, co zostawia miejsce na przekąski.
  • Mnóstwo cennych wskazówek przystępnie podanych przez Olivera, który studiuje obecnie dietetykę.
  • Książka łatwa do korzystania na co dzień lub od czasu do czasu.
  • Nieważne, jak bardzo zapracowany jesteś - dzięki Jamiemu możesz łatwo już od dziś zacząć jeść zdrowo
  • Książka dla każdego, kto chce zdrowiej jeść, ale ma mało czasu albo nie wie, od czego zacząć.
  • Książce towarzyszy cykl odcinków Jamie's Super Food oraz program dokumentalny Jamie's Sugar Rush.

Jamie superfood

 

 

Polska premiera: 21 X 2015

Wydawnictwo: Insignis Media

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Parówki w cieście francuskim

Prosta w przygotowaniu smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Szybko się ro...

Odsłon: 132

30 min
3
Sałatki Sałatka z Jarmużem

CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...

Odsłon: 58

15 min
2

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

1