Ewa_Gotuje

Przepisy, zdjęcia i wspomnienia na każdą porę roku - dziennik smaków Marty Grycan

„Dziennik smaków” Marty Grycan, to wyjątkowa publikacja, którą czytelnicy mogą współtworzyć razem z autorką.

Oprócz przepisów na smakowite potrawy, zdjęć i wspominek z życia rodzinnego Marty Grycan, w książce znalazło się też miejsce, które czytelnicy mogą wypełnić własnymi notatkami lub refleksjami. Dziennik ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.

 

Marta Grycan znana jest ze swojej działalności kulinarnej i z zamiłowania do wyśmienitych potraw, oczywiście przygotowywanych własnoręcznie ze świeżych składników. W „Dzienniku smaków" znalazły się przepisy na każdy miesiąc - są więc propozycje na walentynkową kolację i wielkanocne śniadanie, potrawy wigilijne, letnie sałatki i smakołyki na Tłusty Czwartek. Choć polecane przez Martę Grycan potrawy są wykwintne i efektowne, ich przygotowanie nie powinno nastręczyć trudności żadnemu amatorowi gotowania.

 

„Dziennik smaków" jest nie tylko książką kucharską, ale również nostalgicznym albumem, w którym Marta Grycan zawarła zdjęcia ze swoich rodzinnych podróży i spotkań z najbliższymi.

 

Czytelnik może wypełnić go swoimi wspomnieniami - znajdzie w nim wiele stron przeznaczonych na notatki i własne przepisy. Jest to dziennik, który może stać się nie tylko kuchenną inspiracją, ale również prywatną pamiątką każdego miłośnika dobrych smaków.

 

 

Dane wydawnicze:

Autor: Marta Grycan, tytuł: „Dziennik smaków", Wydawnictwo G+J Książki, ISBN 978-83-7778-590-4, cena: 44,90 zł, format 165 x 215 mm, liczba stron: ok. 200, kategoria: kuchnia i diety, oprawa twarda, data premiery: 6 listopada 2013 r.

 

O autorce:
Marta Grycan - bizneswoman, właścicielka cukierni „Marta Grycan" oraz bistro w Teatrze Wielkim w Warszawie, współprowadząca program telewizyjny "Polski Turniej Wypieków" dla stacji TLC. Mama trzech córek, żona biznesmena Adama Grycana. Marta Grycan oprócz pasji do kuchni oraz okazałych wypieków, znana jest jako znawczyni i wielka miłośniczka mody. Projektantka sukien wieczorowych i ślubnych. Nakładem Wydawnictwa G+J Książki ukazały się następujące książki Marty Grycan: „Kuchnia Haute Couture" oraz „Moja Dolce Vita".

 

Źródło: Infromacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
14
Dania główne Placki z kalarepy

Kalarepa, to bardzo dobre warzywo, z którego można zrobić również pyszne placki.

Odsłon: 3903

60 min
4
15 min
7
>60 min
5

Polecane artykuły

Informacje Pierożki i kurczak po chińsku. Zrobisz raz i przepadniesz

To prawda, że podróże kształcą. Dotyczy to nie tylko poznawania zwyczajów czy zabytków, ale też kuchni. Niektóre z nich są tak odmienne od naszej,...

1
Ewa gotuje Znakomite dania i dodatki na grilla

Maj to miesiąc, kiedy rozpoczynamy sezon grillowy, to właśnie teraz poszukujemy nowych i sprawdzonych przepisów na dania i przekąski z rusztu, któr...

1
Informacje Odkryj zapomniane przepisy z kajetu babci. Rumianek - właściwości i zastosowanie w kuchni

Rumianek to jedno z najpopularniejszych ziół goszczących w polskich domach. Uchodzi on nie tylko za skuteczny lek na rozmaite dolegliwości, ale rów...

5
Informacje Możesz zrobić oliwę, pastę do kanapek lub syrop. Jak wykorzystać stokrotki w kuchni

Polacy kochają przyozdabiać swoje tarasy i balkony roślinami, wśród których szczególną popularnością cieszy się stokrotka. Co to za kwiat i czym za...

3