Do góry

Przekąski Przepis na:

Grzybki do obiadu (tu: kurki)

Przepis dnia 2009-09-29
Przekąski

Autor: Tosca

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1920

Dodano: 28.09.2009

Odsłon: 5911

Smaczny dodatek do obiadu. Jak udadzą się "łowy" w lesie. ;) U nas kurki jeszcze są!

Składniki

  • gowolne grzybki, ale najlepiej kurki, wg uznania
  • masełko, spora łyżka
  • sól, pieprz, ew. szczypta chilli, do smaku
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzybki dokładnie oczyścić i wypłukać z piasku. Masło rozpuścić, zebrać szumy. Grzybki usmażyć, doprawic do smaku.

  2. Świetnie smakują z kotletem schabowym na ostro i kartofelkami. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 29 września 2009 Ale mi smaka narobiłaś na te kurki ;) Pozdrawiam.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 28 września 2009 Lesne grzyby w każdej postaci sa smakowite,maja taki niepowtarzalny aromat.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 28 września 2009 Pysznie, juz sie zdarzylam stesknic za kurkami :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń