Do góry

Dania główne Przepis na:

Poledwiczka na warzywach

Dania główne

Autor: jaolowiecki

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 116

Dodano: 04.12.2008

Odsłon: 12734

Danie dla wszystkich:mlodych i starszych.

Składniki

  • poledwiczka wieprzowa, 1 szt.
  • papryki kolorowe, 1,5 szt.
  • cebule duze, 2 szt.
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Poledwiczke posoli i popieprzyc.W calosci podsmazyc na dowolnym tluszczu ze wszystkich stron.Zawinac w folie i do pieca 180°C na 15 min.Po upieczeniu pozostawic 10 min. w foli,potem pokroic .W tym czasie gdy sie poledwiczka piecze,smazymy na dowolnym tluszczu pokrojona w pol i plastry cebule 10 min.Dodajemy do niej pokrojona w paski papryke.Podsmazamy 5 min. i dusimy pod przykryciem 5 min.Solimy, pieprzymy i dodajemy sok z foli,ktory wytworzyl sie podczas pieczenia miesa.Doprawiamy do smakui podajemy z ryzem albo z chlebem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń