Do góry

Desery Przepis na:

Tulipan

Desery

Autor: lukmanka

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 6

Dodano: 23.08.2009

Odsłon: 13993

Zawsze wychodzi i super dekoruje stół.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.

  2. Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Do ubitej piany dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej i wszystkie żółtka. Wszystko dokładnie wymieszać.

  3. Ciasto podzielić na 4 części.

  4. - do 1 części dodać łyżkę kakao- do 2 części dodać 1 kisiel wiśniowy- do 3 części dodać 1 budyń waniliowy- do 4 części dodać 3 łyżki suchego maku

  5. ciasto lać po 3 łyżki na środek blachy na zmianę w to samo miejsce. Piec około 30-35min. Gdy wystygnie przeciąć na pół.

  6. KREM Mleko ubić na sztywno ze śnieżkami i dodać zimną tężejącą galaretkę. Można też dodać galaretkę pokrojoną w kostkę.

  7. Gdy masa zacznie gęstnieć posmarować ciasto i przykryć drugim ciastem na wierzch posypać cukrem pudrem lub jeśli jest jeszcze krem to kremem i udekorować tartą czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

luki70 01 sierpnia 2012 Jak to nie jest napisane? Czytajcie uwaznie 2 szkalnki!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Beata0606 23 grudnia 2011 No właśnie co z tą mąką ile trzeba jej dać, bo tu o niej nic nie pisze

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jolka45 28 listopada 2009 A tak właśiwie to ile należaloby dodać mąki i jaki format blachy?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń