Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, szybka, zdrowa zapiekanka :-)
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 52
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 636
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 57
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 81
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 52
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 636
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 57
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 81
Składniki
Kaszę opłukać pod bieżącą wodą i gotować ok. 15 min. w osolonej wodzie (ok. 500ml). Szynkę pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Kalafior podzielić na małe różyczki, ugotować krótko (ok. 5-7 min) w osolonej wodzie. Odcedzić. Białka ubić na sztywną pianę z solą. Masło utrzeć z żółtkami na gładką masę, dodać kaszę, szynkę, kalafior i połowę startego sera. Wymieszać. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Do naczynia wyłożyć kaszę z dodatkami. Piec ok. 20 min. w temp. 180 stopni. Naczynie wyjąć z piekarnika, posypać resztą sera i piec jeszcze ok. 10 min. do roztopienia się sera. Smacznego :-) P.s. kolejnym razem chyba dodam brokuła zamiast kalafiora, będzie jakis kolorowy dodatek :-)