Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Keks ananasowy w polewie"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 75
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 657
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 72
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 75
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 657
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 72
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Żółtka ubij z cukrem, następnie porcjami dodaj do nich miękką kostkę do pieczenia Kasię i utrzyj całość mikserem. Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do ucieranej masy. Dolej mleko.
Ucieraj dalej, aż wszystkie dobrze się połączą. Dorzuć kandyzowaną mieszankę ananasową. Białka ubij, delikatnie domieszaj do ciasta. Foremkę posmaruj Kostką do pieczenia Kasia. Oprósz tartą bułką. Nałóż do niej ciasto. Keks piecz 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Gotowe ciasto ostrożnie wyjmij z formy, wystudź. Oblej polewą albo posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania 55 minut Temperatura pieczenia 180°C Forma ok. 24 x10 cmŹródło: Tina