Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czeski knedel"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 57
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 640
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 58
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 81
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 57
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 640
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 58
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 81
Składniki
Mleko podgrzej. 1/4 mleka wymieszaj z cukrem i drożdżami. Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Bułki pokrój w małą kostkę, zrumień na maśle. Jajka roztrzep. Mąkę przesiej, dodaj rozczyn drożdżowy, cukier, jajka, bułki, przypraw. Wlej resztę mleka, wyrób (ciasto powinno być gęste). Odstaw do wyrośnięcia.
Cebulę posiekaj, przesmaż na maśle. Dodaj do ciasta, wsyp natkę, wyrób. Uformuj dwa wałki, odstaw do wyrośnięcia. Knedle ugotuj na parze (ok. 20 min).
<strong>Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie