Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piekielne grzybki w zalewie"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 66
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 648
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 69
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 84
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 66
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 648
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 69
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 84
Składniki
Grzyby oczyszczam, obgotowuję w osolonym wrzątku z dodatkiem cebuli przez 10 min.
Robię zalewę: zagotowuję wodę z octem, solą, cukrem, liśćmi laurowymi, zielem angielskim. Do wyparzonych słoików wrzucam po ok. 1/2 łyżeczki gorczycy oraz 1-3 papryczki (ilość zależy od upodobań).
Następnie wkładam osączone grzyby – mniejsze całe, większe – pokrojone w kawałki. Zalewam je gorącą zalewą.
Słoiki zakręcam i ustawiam dnem do góry, do ostygnięcia.
40 min • Porcja 50 kcal • Koszt porcji ok. 40 gr • Przepis na 3-4 słoiki.Źródło: Kobieta i życie