Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to miało być takie lekkie jedzonko, żeby dać odpocząć żołądkowi, na dodatek było pyszne
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 77
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 663
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 77
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 663
Składniki
1. ziemniaki obrać, opłukać, pokroić na ćwiartki, zalać wodą (ok 1 cm nad poziom ziemniaków ), posolić, zagotować, po ok 5 min gotowania wsypać na wierzch mąkę pszenną (usypać kopczyk), przykryć, gotować na małym ogniu do miękkości ziemniaków, 2. gdy ziemniaki będą miękkie, odcedzić wodę (część wody z gotowania zachować), dodać mąkę ziemniaczaną, ubić na gładką masę (gdyby masa była zbyt sucha trzeba dolać trochę wody z gotowania), 3. boczek pokroić w kostkę, usmażyć, dodać pokrojoną w kostkę cebule, 4. kapustę wymieszać ze startą na tarce marchewką i jabłkami, dodać posiekaną cebulę i olej, doprawić do smaku pieprzem i cukrem, 5. łyżkę moczyć w tłuszczu, nakładać kluski, posypać skwarkami, podawać z surówką, smacznego