Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Spaghetti z mięsem"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 67
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 648
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 69
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 85
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 67
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 648
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 69
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 85
Składniki
Cebulę obierz z łupin i drobno posiekaj. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w niezbyt dużą kostkę.
Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, smaż aż stanie się szklista. Dodaj mięso, smaż ok. 10 minut na niezbyt dużym ogniu, od czasu od czasu mieszając. Następnie włóż rozdrobnione pomidory z puszki, bazylię oraz pokrojoną paprykę, duś całość ok. 15 minut. Na koniec dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
W międzyczasie ugotuj makaron. W dużym garnku zagotuj wodę, a gdy zacznie wrzeć posól ją. Wkręć spaghetti do wrzącej wody i gotuj aż makaron będzie al dente (lekko twardawy) czyli ok. 8-9 min. Odcedź. Makaron przełóż na talerze (możesz zwinąć go w gniazdka), polej sosem mięsno-pomidorowym i posyp starty serem. Danie można ozdobić świeżymi listkami oregano lub bazylii.
30 minut Porcja: 530 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie