Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta jabłkowa z budyniem"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 76
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 659
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 73
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 76
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 659
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 73
Składniki
Z mąki, masła, cukru, żółtek oraz śmietany zagnieć ciasto. Schładzaj je 30 minut. Następnie rozwałkuj na cienki placek. Wylep nim formę do tarty posmarowaną tłuszczem i oprószoną tartą bułką. Piecz 10–15 minut w temp. 200°C.
Z mleka, proszku budyniowego i cukru ugotuj budyń. Jabłka obierz, potnij na cząstki, usuń gniazda nasienne. Cząstki jabłek pokrój na cienki plasterki.
Gorący budyń rozsmaruj na podpieczonym spodzie. Wetknij plasterki jabłek. Ponownie wstaw do piekarnika. Piecz jeszcze 40 minut. Konfiturę podgrzej, przetrzyj, posmaruj nią wierzch tarty. Posyp pistacjami. Wystudź.
na 10 porcji , : 95 min, Porcja: 485 kcal, Cena porcja: ok. 1 złŹródło: Naj