Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziołowa rolada z boczku"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 52
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 635
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 55
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 81
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 52
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 635
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 55
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 81
Składniki
Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa.
Ziele angielskie, pieprz i jałowiec utłucz. Dodaj oliwę, ocet winny, sos sojowy i piwo, wsyp zioła, wymieszaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Cebulę obierz, pokrój w półplasterki.
Boczek umyj, z jednej strony natrzyj czosnkiem, posyp mąką ziemniaczaną, polej marynatą, posyp połową cebuli. Zwiń, zwiąż sznurkiem. Włóż do brytfanki, polej resztą marynaty, posyp resztą cebuli i solą, dodaj listek laurowy.
Przyk ryj, wstaw na dobę do lodówki. Boczek piecz ok. 2 godz. w 180°C (mięso możesz przykryć folią, a 10 min przed końcem pieczenia ją usunąć).
<strong>Czas przygotowania 140 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie