Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka z brzoskwiń z kremem"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 65
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 645
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 66
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 82
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 65
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 645
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 66
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 82
Składniki
Jedną brzoskwinię odłożyć do dekoracji, resztę sparzyć we wrzątku i obrać ze skórki. Jeden owoc pokroić w kosteczkę, resztę zmiksować na puree.
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku i wymieszać z brzoskwiniami – puree i pokrojonymi. Do pucharków wlać połowę musu brzoskwiniowego i wstawić do lodówki, aby stężał.
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan fixem, kilka łyżek odłożyć do dekoracji. Resztę połączyć delikatnie z serem, amaretto i makiem, wyłożyć do pucharków, przykryć zastygającą galaretką. Po schłodzeniu udekorować pozostałą bitą śmietaną i odłożoną brzoskwinią.
ok. 80 minut.Źródło: Twoje Imperium