Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłka pieczone"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 79
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 664
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 79
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 664
Składniki
Umyte, nieobrane jabłka nacinam od strony ogonka i wydrążam do połowy głębokości. Wstawiam do nagrzanego do 180oC piekarnika.
Gdy jabłka zmiękną, w otwory wkładam po łyżce namoczonej wcześniej żurawiny, polewam miodem. Piekę jeszcze ok. 10 minut. Podaje posypane pudrem, ozdobione owocami.Źródło: Kobieta i życie