Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarski gulasz"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 49
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 621
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 55
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 81
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 49
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 621
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 55
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 81
Składniki
porcje, czas ok. 90 min; porcja – 330 kcal, cena 2,10 zł.
Aby potrawy z fasolki oraz innych roślin strączkowych nie były ciężkostrawne, zadbaj o odpowiednie zioła. Cząber, majeranek oraz tymianek nie tylko dodadzą fasolce aromatu, ale także zadbają o lepsze trawienie.
. Znacznie skrócisz czas przygotowania potrawy, gdy użyjesz fasolki z puszki.
Fasolę namocz na noc. Następnego dnia zalej ją świeżą wodą i?ugotuj bez dodatku soli do miękkości (30-40 minut). W?tym czasie cebulę oraz czosnek obierz, drobno posiekaj.
Umyte papryki przekrój na?połówki, oczyść z?gniazd nasiennych, a?następnie miąższ pokrój w?dużą kostkę. Ziemniaki obierz, opłucz i?także pokrój w?kostkę.
W dużym rondlu lub garnku o?grubym dnie rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę z?czosnkiem, oprósz solą. Smaż, aż cebula się zeszkli.
Wrzuć pokrojoną w kostkę paprykę. Przesmaż wszystkie na ostrym ogniu. Następnie go zmniejsz i duś całość pod przykryciem przez 10-15 min.
Po tym czasie wrzuć ziemniaki i ugotowaną fasolę. Dodaj 3 łyżki koncentratu pomidorowego, mieloną słodką paprykę i zioła prowansalskie. Duś na małym ogniu jeszcze 30 minut. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.Źródło: Świat kobiety