Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubicie gołąbki z dużą ilością czosnku serdecznie zapraszam po przepis
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 66
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 648
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 69
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 84
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 66
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 648
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 69
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 84
Składniki
Sparzyć kapustę a także uprażyć ryż lub ugotować w torebkach, mięso zmielić. Liście ze sparzonej kapusty pozostawić do ostygnięcia tak samo ryż, mięso zmielić a następnie do miski dodać ryż oraz resztę składników i wymieszać do połączenia się składników
Z liści odciąć twardą część, nakładać farszu w zależności od wielkości liścia zawijać dość ciasno a boki wcisnąć w środek
W garnku wyłożonym małymi liśćmi z kapusty ułożyć ciasno przygotowane gołąbki, dodać liście laurowe oraz ziela i zalać przygotowaną zalewą
Przygotowane gołąbki wstawić do zagotowania, po zagotowaniu postawić na najmniejszy ogień i gotować przez 2,5 godziny pod przykryciem do pełnej miękkości liści z wierzchu
Tak przygotowane gołąbki można zajadać z chlebem, bułką a nawet jako dodatek do obiadu podając je z ziemniakami