Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała rzecz, która ucieszy wszystkich mięsożerców.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 44
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 617
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 55
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 80
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 44
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 617
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 55
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 80
Składniki
Zrobić pulpeciki: cebulkę posiekaj drobno, bułkę namocz i odciśnij. Dodaj do mięsa, wbij jajko, przypraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Ulep małe kuleczki i wstaw na pół godziny do lodówki. Potem usmaż na brązowo.
Paprykę pokrój w poprzek, w "obrączki". Na kromki chleba kładź po jednej obrączce, do środka wkładaj po 4 pulpeciki. Nałóż na każdą po 2 łyżki passaty pomidorowej, posyp startym serem. Można jeszcze doprawić, jeśli ktoś lubi pikantnie. Wstaw do piekarnika (180-200 stopni) na ok. 10-15 min.