Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie ma to do siebie, że tylko nasza wyobraźnia ogranicza możliwości jego zastosowania. W moim domu miłośnikiem ciasta francuskiego jest mój syn, więc co rusz muszę główkować, żeby go czymś zaskoczyć. Tym razem padło na szaszłyki, jeszcze nie jadł, więc był zachwycony. Dwa szaszłyki były dla mnie i dodałam marynowane pieczarki... wiecie jakie to dobre :-) do tego sosik czosnkowy...
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 76
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 659
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 73
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 76
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 659
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 73
Składniki
Ciasto pokroić wzdłuż krótszego boku na paski szerokości ok. 2 cm. Parówki, w zależności od wielkości, pokroić na 6-8 równych kawałków. Piekarnik nagrzać do 220 stopni góra-dół. Na patyki nadziać najpierw ciasto, potem parówka, znowu ciasto i tak na zmianę, chętni dodają pieczarki. Szaszłyki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozbełtanym jajkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika na ok. 15 minut do zrumienienia. Dzieci będą zachwycone, nam też smakowało :-) SMACZNEGO!!!