Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowe i pożywne śniadanie. Dostarcza energii na pół dnia
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 75
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 657
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 72
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 75
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 657
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 72
Składniki
Na początku musimy namoczyć soczewicę (wystarczy pół godziny, ale można też ja zostawić w wodzie na noc). Po namoczeniu gotujemy do stanu al dente i odcedzamy Cebulę kroimy, marchewkę ścieramy na grubych oczkach na tarce, ja często robię ścinki z marchewki obieraczką (szybciej sie po tym sprząta), siekamy czosnek
Na patelni podsmażamy cebulę, dodajemy marchewkę, czosnek. Smażymy około 5 minut. Dodajemy soczewicę, przecier pomidorowy, odrobinę wody, sól, pieprz, papryki (słodka i / lub ostra - wg własnego smaku). Dusimy na małym ogniu przez parę minut. Gotową zawartość patelni wykładamy na kromki chleba